dilluns, 7 d’octubre del 2013

D'Osona a la Garrotxa

Fem una ruta de cap de setmana, sortint de l'estació de renfe de Vic anem a buscar Folgueroles i des de allà, per carretera les Guilleries, passem a tocar de Vilanova de Sau que a tots ens obre les ganes de tornar-hi per les meravelles del paisatge i per endinsar-nos per tants camins que anem trobant.
Arribem a la presa de Sau on comença la carretera que ens ha de pujar fins a l'atractiu poble de Rupit. Cinglera de Tavertet.
Pugem per una carretera que es fa llarga  però que permet anar descansant en algun tram, ja que no és una pujada continua. Travessem una zona boscosa,  humida de per si, però ara encara més després de les pluges del dia abans.

Rupit.


 Contiuem pujant fins al Coll de Condreu on ja entrem a la Garrotxa.El premi de tanta pujada és una espectacular baixada cap a la Vall d'en Bas on agafem un tram del carrilet que ens porta a Les Preses on fem nit.El Puigsacalm amagat abans de les pluges.


Aquí el track del primer dia de ruta:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5391617Diumenge decidim tornar cap a Osona per no repetir el carrilet que ja l'hem fet altres cops.

El repte és fer els 7 km de pujada del coll de Bracons. Una pujada dura que comença a Joanetes però que té uns espectaculars paissatges i arribar a alguna població on podem tornar a agafar el tren.Sortim amb el dia totalment emboirat entre camps de blat de moro.
Al fons el Puigsacalm que aquest cap de setmana sembla que està sempre emboirat.


Ens apropem a Hostelets d'en Bas amb les seves balconades de fusta plenes de flors.Pujant ja cap el coll de Bracons fem alguna parada després d'alguna rampa força dura.Vistes de la Vall d'en Bas des del cim.

Fins a  Sant Pere de Torelló seguim amb l'antiga carretera que unia la Garrotxa i Osona abans de la construcció del túnel de Bracons, sembla una carretera abandonada, en tot el camí no ens creuem amb cap cotxe i continuem amb uns magnífics paisatges.


Sant Pere de Torelló.


Torelló. Dinar i punt final.


Track del segon dia:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=53915721 comentari: